Webapplicaties

Jouw collega’s of klanten het neusje van de zalm bieden zonder ingewikkelde installaties voor de gebruiker. 

N Internet? Let’s go!
N Realtime en real life, altijd beschikbaar!
N Jouw groeiversneller!

Maatwerk software

In het kort:

Webapplicaties worden steeds meer in gebruik genomen. Waarschijnlijk ook door jou, al heb je dat soms niet eens door. Een webapplicatie is software dat op een webserver draait en kan worden bezocht via een webbrowser, dus altijd in real-time. Het enige dat je er écht voor nodig bent is een werkende internetverbinding. Op deze pagina leggen wij jou precies uit wat een webapplicatie voor jouw bedrijf kan betekenen. 

Webapplicatie gebruiken om processen te verbeteren

Bekend met ERP- of CRM-systemen? Dit zijn vaak webapplicaties, oftewel software die het met behulp van een internetverbinding altijd doet! De software draait op een webserver, waardoor het niet op de pc of laptop van jou of je collega’s geïnstalleerd hoeft te worden. Dit maakt de organisatie flexibel en onafhankelijk van de zware laptoptas.

Webapplicaties zijn interessant wanneer:

  • Je altijd toegang tot je systemen wilt hebben
  • Je snel wilt kunnen schakelen 
  • Je niet afhankelijk wilt zijn van meerdere partijen

Voordelen webapplicaties

Altijd online

Een webapplicatie draait op een webserver. Dit betekent dat je overal ter wereld toegang kunt krijgen tot jouw systemen en data

Veiligheid

Zeker niet onbelangrijk is de beveiliging en de back-up. Het voordeel hier is dat jouw webapplicatie online staat. Met een harde schijf of gecrashte lokale computers loop je het risico dat back-ups verloren gaan. Beveiliging tegen hackers is ook belangrijk. De beveiliging van de database is vaak al standaard geregeld door het programma waar het in wordt gemaakt. Daarnaast kan een leverancier van webapplicaties zelf ook extra beveiliging en authenticatie toevoegen.

Altijd up-to-date

Nog een voordeel van het altijd online zijn van de webapplicatie is dat het altijd up-to-date is. Alle werknemers zullen met de meest recente informatie werken en krijgen geen conflicten met data.

Geen installatie

Omdat de webapplicatie op een server draait en de opslag ook, is het niet meer nodig om een programma te installeren. Je gaat simpelweg naar de browser, logt in op jouw applicatie en je kunt aan de slag! Een partij waar je een webapplicatie kan laten draaien, heet een hosting provider, of soms ‘cloud’.

Meer efficiëntie

Voor zowel jouw bedrijf als jouw klanten kan een webapplicatie de service vergroten. Juist doordat de webapplicatie (zoals de naam al zegt) op het web draait is de applicatie voor iedereen altijd en overal toegankelijk, mits het internet werkt natuurlijk. Ook voor jouw personeel is dit erg gunstig omdat ze hiermee makkelijk overal toegang hebben tot hun webapplicatie.

software

Webapplicatie voor het verbeteren van de bedrijfsprocessen

De organisatie gaat als een trein, het gaat lekker en iedereen heeft het super druk. Het lastige is alleen dat sommige bedrijfsprocessen de boel opstropen. Dit komt vaak door legacy software – in het Nederlands: trage of verouderde systemen – die de vraag niet meer aan kan. Het is dan ook hoog tijd om op zoek te gaan naar de webapplicatie die jouw processen aan kan en klaar is voor jullie waanzinnige maar haalbare ambities. Blijft de match tussen de wensen en ambities van jouw bedrijf en de beschikbare webapplicaties uit? Kijk dan eens naar een webapplicatie op maat!

Webapplicatie laten maken voor bedrijfsprocessen in de volgende versnelling!

Alle mogelijke opties zijn overwogen, de beschikbare software en webapplicaties hebben zo hun voors en tegens. Als je daarbij de ambities naast de mogelijkheden binnen de software of applicaties legt, voorzie je mogelijke hiccups. Dan weet je zeker dat het hoog tijd is voor een webapplicatie die volledig is afgestemd op de wensen en ambities van jouw organisatie. 

webapplicatie
webapplicatie

Hoe bouw je nu zo’n webapplicatie?

Wat je nodig hebt, is een groep vakidioten die zowel Nederlands als ‘IT’ spreken. Mensen die organisaties analyseren en doorgronden, de wensen en ambities van het bedrijf inventariseren en met een doorontwikkeld en gedegen plan terugkomen om jullie eigen webapplicatie te bouwen. Mooie bijkomstigheid hierbij is dat die groep vakidioten storingen, problemen, hiccups of onvervulde ambities niet kunnen verdragen en daarom altijd aan de zijlijn zullen staan om in te vallen! Dus wachten op de update is verleden tijd, wij hebben de volgende innovaties al klaar staan! Klaar voor de volgende stap?

Webapplicaties met passende trots en ambitie gebouwd door Opinity

Natuurlijk ben je niet ons proefkonijn. Ons team bestaat uit 47 vak-idioten met tot ruim twintig jaar ervaring, we denken dan ook te weten hoe het spelletje werkt. 

Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt en hoe een webapplicatie jouw bedrijfsprocessen kan versnellen en verbeteren? Graag gaan we onder het genot van een goede kop koffie (of iets anders) met je in gesprek!

Notitieblok

Opinity helpt je met:

N Procesoptimalisatie
N Snelheid van jouw bedrijfsprocessen
N Professioneel advies
N Makkelijke overstap naar nieuwe software

Thinkwise Low-code

Klaar om de lead te nemen?

Hoe (juiste) software jouw business redt.

Hoe (juiste) software jouw business redt.

In deze PDF laten we je zien dat software een grote positieve bijdrage kan hebben aan jouw organisatie. 

-

Je download begint direct