Software as a Service (SaaS)

Super snel, veilig in de cloud, overal toegankelijk. Jouw business up to speed binnen enkele minuten.

N Cloud based
N Updates worden gedaan zonder dat jij er erg in hebt
N Support waneer jij het nodig hebt

software as a service Opinity

In het kort:

Met SaaS (aka Software as a Service) kun je software gebruiken zonder dat hier servers, serverruimte of een IT-specialist voor nodig is. Alles staat hoog, droog en veilig opgeslagen in de cloud. Zo schakel je razendsnel binnen de processen in je bedrijf. Laat ons je helpen met de ontwikkeling en implementatie van SaaS.

Software as a service (Saas) dichterbij dan je denkt

Software as a service, ook wel bekend als SaaS. Software waarmee je kunt mailen, een klantenbestand bij kunt houden of met een tool intern communiceren zonder dat dit geïnstalleerd is op je computer. Tof, daarmee is de eerste zakelijke levensbehoefte anno nu voorzien. Snel en efficiënt werken waar en wanneer je maar wil, zonder lange laadtijden of servers waarop je moet inloggen.

SaaS is interessant wanneer:

  • Je altijd toegang wil hebben tot jouw werkzaamheden
  • Je veiligheid als hoge prioriteit hebt
  • Je veel belang hecht aan updates

Voordelen Software as a Service

Altijd beschikbaar

Wanneer je in de cloud werkt is jouw data altijd en overal toegankelijk. Wil je een maandje in Frankrijk werken? Log simpelweg in via jouw cloudprovider en ga geld verdienen in de zon!

Goed beveiligd

Beveiliging en het belang hiervan wordt vaak over het hoofd gezien. Bij de SaaS-providers zoals Microsoft, Salesforce en Amazon Web Services is de beveiliging een hoge prioriteit. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de bescherming van jouw data. Maak voor de afname van de dienst wel duidelijke afspraken over de beveiliging en de beschikbaarheid van de SaaS-oplossing met je leverancier. 

Goedkope implementatie

Bij het aanschaffen van een lokaal pakket moet je die zelf inrichten, hosten en direct betalen. Wanneer je gebruik maakt van een SaaS-oplossing betaal je maandelijks of jaarlijks een abonnement. Hierdoor kan SaaS worden geboekt als terugkerende uitgave en veranderen de kosten met het bedrijf mee. Krijg je meer werknemers, dan betaal je wat meer. Reduceert jouw personeelsbestand? Dan gaan de kosten voor het gebruik ook omlaag.

Schaalbaarheid

Een cloud platform schaalt makkelijk mee met jouw bedrijf. Afhankelijk van de provider kun je kiezen om te betalen per gebruiker, per level, per hoeveelheid gebruik of een vaste prijs.

Reguliere updates

De SaaS-provider zorgt zelf voor updates, verbeteringen en bug fixes op hun platform. Hierdoor wordt jouw IT-afdeling ontzorgd en is er ruimte voor andere belangrijkere zaken.

Service level agreements

Dit zijn gedocumenteerde afspraken tussen twee of meer partijen. Samen met de provider (en eventueel derden) stem jij af op wat voor level jij service krijgt van deze provider. Hierdoor heb je duidelijkheid over jouw roadmap voor de toekomst!

Coding blurry

Taking the lead met SaaS!

Ok helder, we kunnen nu samen stellen dat SaaS de oplossing is om anno nu de bedrijfsprocessen te versnellen en verbeteren. Maar hoe kies je het juiste platform? Of is het verstandiger om een custom made platform te laten bouwen?

Om dit hoofdpijndossier voor eens en voor altijd op te lossen helpen we je graag bij deze keuze! Spar met een van onze IT-professionals! Vol passie loodsen we je door de wereld van SaaS heen, zodat jullie een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

SaaS oplossing voor jouw organistie

De grote vraag is natuurlijk: wanneer is een SaaS-oplossing voor jouw organisatie interessant? Wat is het moment dat een SaaS-platform beter in kan spelen op jouw wensen en behoeftes dan de huidige werkwijze?

SaaS is het leveren en gebruiken van de software zonder dat de organisatie hier servers, serverruimte of een IT-specialist voor nodig heeft. Alles staat in de cloud. Hierdoor is het mogelijk om in te loggen waar en wanneer je maar wil en zeer snel te schakelen tussen processen en programma’s. Daarnaast zorgt SaaS ervoor dat je geen last hebt van handmatige updates die het systeem tijdelijk plat kunnen leggen. Jouw SaaS-provider is verantwoordelijk voor het updaten van de software, hier heb jij geen omkijken naar.

Maar wat als jij een gaaf idee hebt voor een nieuwe applicatie of tegen de randen van de bestaande SaaS-applicaties aanschuurt? Dan wil je natuurlijk een eigen SaaS-platform dat geheel is afgestemd op jouw wensen. Laten we die hersenspinsels samen concretiseren!

Office blurry stock

Hoe bouw je nu zo’n webapplicatie?

Plannen gemaakt en klaar voor SaaS maar geen SaaS-platform kunnen vinden die klaar is voor jouw organisatie? Tijd om verder te kijken! Er zijn tal van mogelijkheden om zelf een SaaS-platform te ontwikkelen, maar aan sommige dingen moet je niet willen beginnen.

Met het Opiniteam bespreken we samen jullie wensen, ideeën en plannen zodat we gezamenlijk een SaaS-platform kunnen bouwen dat klaar is voor jullie ambities. Oh en maak je geen zorgen, dit doen we in normaal Nederlands, zo blijf je altijd op de hoogte en in control. Team Opinity maakt, beheert, beveiligt en onderhoudt het platform zodat jij je kunt focussen op de kerntaken.

Office work IT

Opinity helpt je met:

N Procesoptimalisatie
N Snelheid van jouw bedrijfsprocessen
N Professioneel advies
N Makkelijke overstap naar nieuwe software

Thinkwise Low-code

Klaar om de lead te nemen?

Hoe (juiste) software jouw business redt.

Hoe (juiste) software jouw business redt.

In deze PDF laten we je zien dat software een grote positieve bijdrage kan hebben aan jouw organisatie. 

-

Je download begint direct