Onze projecten

Wij zijn er trots op wat we hebben neergezet de afgelopen jaren! 

Denk je nou: ik wil ook zoiets gaafs doen? Of heb je simpelweg een vraag? 

Opinity softwareontwikkeling

BVB Substrates

BVB Substrates is een groothandel in potgrond en heeft zich gespecialiseerd in het finetunen van specifieke recepturen.

BVB is in 2019 samengegaan met het Finse bedrijf Kekkilä. De productie-applicaties zijn over de afgelopen 10 jaar ontwikkeld. Opinity verzorgt de applicaties zodat de gehele organisatie klaar is voor de toekomst.

BVB: “Het directe contact dat we met Opinity hebben bevalt heel goed. Ze zijn open en denken goed met ons mee. Opinity biedt ons ondersteuning en support voor ons applicatielandschap. Het is een stuk development, een stuk verbetering en optimalisatie en het future proof maken van het landschap. En dat gaat heel goed en naar volle tevredenheid!”

Developer aan het woord

Informatie over BVB-Kekkilä

Kekkilä-BvB is de grootste substraat leverancier van Europa. Dit houdt in dat er op een groot aantal locaties in Nederland, Estland, Zweden en Finland potgrond gemengd wordt voor onder andere de tuinbouw in de rest van de wereld. Je kunt je voorstellen dat er bij zo’n bedrijf veel verschillende draaiende onderdelen zijn zoals het productieproces, de facturatie en natuurlijk het wereldwijde transport.

De uitdaging

Kekkilä-BvB zoekt een partij die softwarematige aanvullingen op hun ERP-systeem kan ontwikkelen toegespitst op de specifieke wensen van verschillende departementen binnen het bedrijf. Denk hierbij aan tools die het productieproces sturen, de facturen voor de internationale klanten opstelt, of zelfs vaste klanten de mogelijkheid biedt om zelf een order te plaatsen en een afhaalmoment te regelen. Over de jaren heen zijn hier meerdere applicaties (hierna genoemd: custom tools) voor ontwikkeld en uitgerold die vervolgens door de ontwikkelingen binnen het bedrijf en de fusie tussen Kekkilä en BvB continu doorontwikkeld zijn.

Een tijdje geleden werd specifiek de vraag gesteld naar een nieuwe oplossing voor de authenticatie-en autorisatie van de interne en externe gebruikers in de custom tools. Het beheer van deze gebruikers en hun rol binnen de organisatie moest met behulp van een nieuwe applicatie gestandaardiseerd worden zodat deze uitbesteed kon worden aan een externe partij.

Këkkila BVB

Onze oplossing

Bij Kekkilä-BvB heeft Opinity een vast team geplaatst dat zich continu bezighoudt met het onderhoud en de uitbreiding van de custom tools zodat deze meegroeien met het bedrijf. Dit team heeft in korte tijd een oplossing gebouwd die het beheer van de gebruikers centraliseert. In de bestaande custom tools is vervolgens één voor één het nieuwe login systeem ingebouwd en zijn de authorisaties aangepast naar het nieuwe model.

Inmiddels worden de gebruikersaccounts en hun rechten, zoals gepland, beheerd door een externe partij die gemakkelijk via een nieuw webportaal overzichten in kunnen zien van de huidige gebruikers, de verschillende gekoppelde custom tools en de productielocaties binnen elke tak van de organisatie. Vervolgens kunnen zij aan deze gebruikers domeinspecifieke rechten toekennen of ontnemen en via Active Directory of een extern email account de authenticatie instellen.

Het resultaat

Omdat er vóórdat deze nieuwe applicatie gebouwd was veel tijd verloren ging aan het beheer van de gebruikers op de oude manier (voornamelijk door het development team door gebrek aan goede tools) was het voor Kekkilä-BvB belangrijk dat er snel een dynamische oplossing gebouwd werd. Zo heeft het team in een periode van minder dan 3 maanden de applicatie kunnen uitrollen (naast de reguliere onderhoudswerkzaamheden), waarna gefaseerd de custom tools één voor één aangesloten konden worden.

Het resultaat is dat het development team zich nu niet meer met het gebruikersbeheer bezig hoeft te houden waardoor er meer tijd beschikbaar is voor verdere ontwikkeling van de custom tools. Ook is daarmee de gebruiker sneller geholpen wanneer er wijzigingen in zijn/haar mogelijkheden binnen de tools nodig zijn. Zowel het development team zelf als de organisatie is tevreden met het opgeleverde resultaat en merkt een aanzienlijk verschil in deze efficiëntie.

''Ik heb wel het vertrouwen dat Opinity de juiste mensen in dienst heeft om ons verder te helpen. ''

– BVB Substrates

Klaar om ook de lead te nemen?

Hoe (juiste) software jouw business redt.

Hoe (juiste) software jouw business redt.

In deze PDF laten we je zien dat software een grote positieve bijdrage kan hebben aan jouw organisatie. 

-

Je download begint direct